4 TIPY, JAK UPRAVOVAT FOTOGRAFIE TAK, ABY BRALY DECH

Presety

Upravování fotografií je důležitým krokem k vytváření obsahu, kterým zabodujete. Bez ohledu na to, za jakým účelem dáváte dohromady svůj instagramový feed nebo třeba své portfolio, ohromující fotografie si vždy získá pozornost ostatních a zajistí vám pověst profesionála, který má styl.

Stejně, jako každý jiný nový úkol, i postupy při upravování fotografií mohou být zprvu matoucí, protože existuje nespočet možností, způsobů a cest, kterými se dát. Dobrou zprávou pro vás je, že nemusíte být profesionálním fotografem nebo utrácet tisíce korun, abyste dosáhli kýženého výsledku.

Pokračujte ve čtení a dozvíte se efektivní, a dokonce zábavné tipy, jak dovést své fotografie k dokonalosti pomocí nástrojů a technik, které lze využít bez ohledu na to, jaký druh obsahu vytváříte nebo pro koho.

#1. HLEDEJTE ČISTÉ LINIE A DOBRÉ SVĚTLO

První krok je potřeba učinit už při samotném zachycení snímku. Všichni víme, že s dobrým základem se pracuje nejlépe. Dávejte proto pozor na to, jestli vnitřní či venkovní prostory, kde se nacházíte, mají čisté linie, zářivé, či spíše tlumené tóny, které působí vyváženě, a samozřejmě dobré osvětlení.

Právě tyto prvky vám na fotografiích dají příležitost k použití většího počtu filtrů a presetů a váš obsah bude vypadat konzistentně. Krása spočívá v tom, že si můžete vybrat z různých prostorů, a dokonce můžete poupravit místo, kde žijete, aby bylo pro focení ideálnější.

Pokud jde o osvětlení, všechny fotky by měly absorbovat různé tóny filtrů a úprav. Tmavé fotografie mají tendenci vypadat rozmazaně a nikdy nejsou podmanivé – pro dokonalou fotografii je potřeba jasné a čisté osvětlení. Hledejte přirozené světlo a snímky zachycujte daleko od slunce, nebo použijte vnitřní osvětlení, které je bílé a které osvětluje každý kout toho, co fotografujete.

#2. NÁSLEDUJTE PRAVIDLO 60-30-10

Toto pravidlo používají designéři všeho druhu – od těch, kteří pracují s dekorováním vnitřních prostor, až po scénografy. Chcete-li jej použít i vy, musíte mít barevnou paletu, kde 60 % položek na fotografii má dominantní barvu, 30 % představuje sekundární tón nebo texturu a 10 % je akcent.

Tato technika funguje nejlépe při zařizování místnosti, přičemž je potřeba pamatovat na svůj outfit a doplňky. Oříznutí fotografií za účelem vynechání nežádoucích prvků je také způsob, jak dosáhnout rovnováhy. Například 60 % může být místnost, která je většinou neutrální, 30 % může být oblečení podobné textury a tónů a konečných 10 % mohou být doplňky, které dodávají barvy. Nejlepší na tomto pravidlu je, že kromě procent, kterých se snažíme dosáhnout, si můžeme volně pohrávat s prvky a barvami.

#3. PRO SKUTEČNĚ „WOW“ EFEKT VYUŽIJTE PRESETY

Pozvednutí obsahu na vyšší level dosáhnete kombinací toho, co a kde fotografujete a používáním těch správných filtrů nebo presetů. Bez ohledu na to, kolik zásad při fotografování dodržujete, presety jsou jediným způsobem, jak získat působivé fotografie, které vypadají profesionálně a jednotně. Je to proto, že presety dělají zázraky, pokud jde o správné tóny a oživení textur.

#4. KLIKNI, UPRAV, OPAKUJ!

Presety znamenají jednoduché a rychlé použití, jednotnost, a hlavně perfektní výsledek. Na trhu je k dostání nespočet různých variant, určitě se však shodneme, že je vždycky skvělé mít možnost zkoušení a hledání vlastního stylu. K tomu je ideální náš All in One Premium balíček, který si zamilovaly tisíce našich zákazníků.

Aplikováním presetů na fotografii zábava končit nemusí. Fantazii se meze nekladou a přizpůsobení presetů k obrazu svému také ne. Jediným kliknutím aplikujte preset, fotku upravte k obrazu svému a tento proces opakujte, kdykoliv budete chtít vykouzlit perfektní snímek, který všem vyrazí dech.