4 VÝHODY LIGHTROOM PRESETŮ

Presety

Aplikace Lightroom z dílny společnosti Adobe je jako kouzelná hůlka pro online tvůrce a fotografy. Proč? Nabízí totiž nespočet prvotřídních funkcí, díky kterým můžete s vašimi fotkami doslova kouzlit. Nikdy nebylo tak snadné dát průchod své kreativitě a upravovat nebo vylepšovat své snímky k dokonalosti. Lightroom přišel s přátelským rozhraním, které umožňuje být produktivní díky okamžité úpravě fotografií. Zde je několik výhod, které Lightroom presety nabízí:

#1. Zefektivnění práce

Ať už jste na volné noze, takzvaný „freelancer“, nebo pracujete pro nějaké fotografické studio, potřebujete, aby vám šly věci od ruky.

Rozhraní aplikace Lightroom a její funkce jsou navrženy přesně tak, abyste mohli fotky rychle upravovat, přesouvat, přizpůsobovat, ořezávat a nastavovat kontrast či ostrost.

Lightroom výrazně usnadňuje práci, protože nejde o žádný složitý software, který vyžaduje notnou dávku času a trpělivosti, než se upravené fotky uloží, a také zkušenosti s prací ve složitém systému.

#2. Šetření času

Jak už vyplývá z předchozího bodu, Lightroom vám ušetří mnoho času.

Jediné, co musíte udělat, je najít si ten nejlepší preset, nebo presety, stáhnout si jej a poté už jen kliknout, abyste jej aplikovali na fotku.

Ano, je to právě tak snadné, jako napočítat do tří.

#3. Budování značky

Ligtroom presety vám poslouží jako nástroj k budování vlastní značky. Mnoho fotografů si přizpůsobením presetu vytvořilo svůj podpis. Tímto podpisem může být název vaší značky nebo logo umístěné někde na vašich fotografiích, což vám pomůže zvětšit váš dosah.

Uvedeme příklad. Máte 100 kvalitních snímků z nedávného výletu a víte, že tyto snímky budou na sociálních sítích hodně sdíleny.

Co takhle vymyslet strategii, která vám zajistí, že tyto snímky pomohou k budování většího povědomí o vaší značce?

Jednoduše před publikováním vložte logo vaší značky na každý snímek. Čím více budou snímky sdíleny, tím více lidí zaznamená vaši značku.

Lightroom presety jsou v tomto případě samozřejmě výhodné tím, že jakmile si uložíte své logo jako preset, aplikujete jej na všech 100 snímků během pár okamžiků.

#4. Získání komplexních výsledků

Už se vám stalo, že jste narazili na několik fotografií a neměli ani ponětí, jak mohly být upraveny?

Jednoduše využijte Google, najděte řadu presetů, vyberte si ty, které jsou podobné a aplikujte je na své fotografie. Možná bude zapotřebí ještě pár drobných úprav, ale vy budete následně moci přijít s výsledkem, který bude stejně tak jedinečný jako fotografie, která vás inspirovala.

Právě takto dělají Lightroom presety práci jednodušší prostě tím, že jsou jednodušší.

Namísto zdlouhavého vytváření vlastních presetů si nějaký zkrátka stáhněte a mějte hotovo za pár chvil.

Sečteno a podtrženo, na základě zmíněných čtyř výhod můžeme zcela upřímně říci, že Lightroom presety dokáží z hodin práce udělat minuty (nebo dokonce vteřiny). Pokud nemáte tušení, jak presety fungují, navštivte naši stránku FAQ s nejčastějšími otázkami. Nezapomeňte také navštívit stránku, na které nabízíme náš All in One balíček se všemi presety a staňte se kouzelníky!