5 rychlých tipů pro krásnější fotky pořízené z telefonu

 


V dnešní době jsou mobilní telefony nezastupitelným pomocníkem při focení. S každým novým modelem se zlepšují i fotoaparáty a zachycení úžasných snímků je snadnější než kdy dřív. Ale víte, že i s jednoduchými triky můžete dramaticky zlepšit kvalitu vašich fotek? Pojďme se podívat na pět rychlých tipů, které vám to umožní!

1. Zaexperimentujte s různými úhly a pohledy

Začněte objevovat krásu světa okolo vás z různých úhlů! Někdy stačí jen malá změna pohledu, abyste vytvořili úžasný a originální snímek. Zkuste se pokochat světem i z jiné perspektivy, než jste zvyklí.


2. Pravidlo třetin – vaše nová zbraň pro dokonalou kompozici

Pokud chcete, aby vaše fotky působily vyváženě a poutavě, zkuste využít pravidlo třetin. Místo aby se váš hlavní objekt nacházel uprostřed snímku, umístěte ho do jednoho ze čtyř křížení mřížky. Zaručeně to přinese do vašich fotek nový rozměr!


3. Světlo a stíny – hra, kterou můžete ovládat

Přirozené světlo je váš nejlepší přítel při focení na venku. Zkuste chytit ten správný okamžik, kdy slunce vytváří zajímavé stíny a tvary. Nebojte se ani hrát se světlem a stínem – vytvořte si svůj vlastní unikátní efekt!


4. Symetrie a vzory – tajemství krásné kompozice

Symetrie a vzory jsou jako koření pro vaše fotky – dodají jim tu správnou chuť. Hledejte je v architektuře, přírodě nebo i v každodenních věcech kolem sebe. Vaše fotky se okamžitě stanou zajímavějšími a originálnějšími!


5. Framujte své příběhy

Každý obrázek má svůj příběh, a vy můžete být jeho vypravěčem! Zkuste svůj hlavní objekt rámovat různými prvky v okolí – větvemi stromů, dveřmi či okny. Zaručeně to dodá vašim fotkám nový rozměr a hloubku!


Pojďte ještě dál s Lightroom presety

Ať už jste začátečníkem nebo zkušeným fotografem, vždy je prostor pro zdokonalení. S Lightroom presety můžete dosáhnout profesionálních výsledků s minimálním úsilím. Stačí jedno kliknutí a vaše fotky získají nový život! Vyberte si z naší široké nabídky Lightroom presetů.